Abonnementsartikel

Der er forventninger om et stort salg i dagene omkring 1. maj rundt om i Europa, mener Danish Crown.

Mens foråret fortsat har svært ved at bide sig fast i Danmark, så blæser der igen i denne uge mildere vinde over det europæiske kødmarked.

- Der er forventninger om et stort salg i dagene omkring 1. maj rundt om i Europa. Det skyldes, at arbejdernes internationale kampdag i år falder på en fredag, som åbner muligheden for en forlænget weekend med vennerne og selvfølgelig god mad på bordet, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu er der fortsat et godt salg af ferske udskæringer, og produkterne afsættes i et positivt marked. Salget af de hele delstykker er anderledes ujævnt. Der er en god efterspørgsel på skinker, og afsætningen af brystflæsk er god. Det engelske baconmarked er uforandret, mens forender og kamme går mere trægt i markedet.

- Efter nogle uger med en rigtig positiv udvikling, så tager indkøberne nu bestik af situationen. De er blevet lidt mere afventende. Derfor skal vi nu kun håbe på, at forbruget rundt om i Europa bliver på det højere niveau, siger Søren Tinggaard.

Salget til landene uden for Europa drives af en god afsætning til Kina, hvor der er en stigende efterspørgsel, mens der er uforandret stabil afsætning til Japan.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 5,90 kroner pr. kg for søer.