Tal fra OECD viser, at omsætningen i dansk fødevareindustri udgør 24 procent af den samlede danske fremstillingsindustris omsætning. Det skriver foodculture.dk.

Kun i landene Cypern, Kroatien og Irland udgør fødevareindustrien en større andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke haft adgang til de samme naturressourcer som Sverige og Tyskland. I stedet har vi historisk fokuseret på andre ting. Vi er således enormt gode til at producere fødevarer i Danmark. Vi har klimaet, den fornødne viden og den vilje, der skal til. Derfor har vi i gennem århundreder arbejdet os ind i fødevareproduktionen og vundet en plads i den globale top, siger Thomas Søby, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

I Tyskland og Sverige udgør fødevareproduktionen henholdsvis 9,5 procent og 8,7 procent.

Altafgørende

Ifølge Thomas Søby spiller fødevareindustrien en vigtig rolle for dansk industri.

- Fødevareproduktionen er ikke altafgørende. Det vil være en tilsnigelse, men når den fylder så meget hos os, vil det være vanvittigt ikke at holde fast og styrke produktionen. Ikke mindst fordi vi også er blevet gode til at levere ensartede varer med høj fødevaresikkerhed til en stribe lande. Den danske eksport af svinekød til Japan overstiger eksempelvis værdien af bilimporten den anden vej, siger Thomas Søby.