Faggruppeleder i Rebild Kommune Per Kragh spurgte sin maskinfører Bent Jensen til råds, da kommunen skulle finde en ny minigraver. Bent Jensen undersøgte markedet grundigt for at finde den bedste tre tons minigraver. Valget faldt på en Kobelco SK 30.

- Dels har vi kun hørt godt om Kobelco, dels var det den, vores maskinfører gerne ville have, fordi maskinens motor og hydraulik har den bedste ydeevne i klassen, udtaler faggruppeleder Per Kragh i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kobelco SK 30 er udstyret med en 30 hestes vandkølet 3TNV88 dieselmotor fra Yanmar. Maskinen har et unikt hydrauliksystem bestående af tre pumper, hvilket giver en præcis og jævn føring, selv med tung belastning.

- Dette giver klare fordele i hverdagen, hvor Kobelco?en primært bruges til belægningsarbejde i kommunen. Til disse typer opgaver påmonteres en vakuumløfter, hvorfor det er essentielt, at armen er pålidelig, stærk og stabil, understreger Per Kragh.

Sikker og fleksibel

Med fokus på sikkerhed og fremkommelighed er Kobelco SK 30 SR udstyret med en kort bagende, der holder sig inden for bæltebredden.

Det letter maskinfører Bent Jensens hverdag, idet han ikke behøver at tage hensyn til bagenden af maskinen, når han roterer. Den korte bagende gør det desuden muligt at arbejde smalle steder, hvilket understreger minigraverens fleksibilitet.

Per Kragh fremhæver også minigraverens driftsøkonomi, der er lavere end den tidligere minigraver og tilføjer, at maskinen er nem og hurtig at vedligeholde i det daglige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kobelco er produceret i Japan og forhandles af Erenfred Pedersen A/S, som leverer en lang række maskiner og værktøj til bygge- og anlægsbranchen. Firmaet har afdelinger i Aalborg, Kolding og København.