Abonnementsartikel

Siden CNH åbnede kontor i København, har vi ventet på, at denne dag ville komme, siger administrerende direktør for den svenske importør Söderberg & Haak.

Den svenske importør af Case IH og New Holland, Söderberg & Haak, og den italienske koncern CNH går hver til sit.

Ifølge administrerende direktør for Söderberg & Haak, Thomas Svensson, skyldes bruddet uenigheder på flere punkter blandt andet omkring, hvorvidt maskinforretningerne skal have lov til at sælge både Case IH oh New Holland eller kun et af mærkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Svensson siger i en kommentar på Söderberg & Haaks hjemmeside.

- I løbet af de seneste år er synet på en række strategiske spørgsmål gået i hver sin retning for Söderberg & Haak og CNH. For eksempel hvad angår salget af New Holland og Case IH - side om side eller ikke.

Ifølge Thomas Svensson har CNH desuden set skævt til Söderberg & Haaks samarbejde med aktører som Ålö, Trima, Vreten, DataVäxt, Länsförsäkringar og Danske Finans.

Kontoret i København

Thomas Svensson siger videre, at det har spillet en stor rolle, at CNH har valgt at åbne et kontor i den danske hovedstad.

- Siden CNH åbnede sit eget kontor i København, har vi hos Söderberg & Haaks vidst, at dagen ville komme, hvor man tager den strategiske beslutning at integrere fremad, som man har gjort på andre store markeder og drevet distributionen "in house".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den svenske importørs aftale med CNH løber i yderligere 24 måneder.

Söderberg & Haak blev grundlagt i 1866.