Abonnementsartikel

Ny teleskoplæsser bliver brugt til blandt andet at ordne ensilage og til foder til en bestand af limousine kødkvæg.

Hos Tustrup Hovedgaard ved Randers har de haft deres nye Dieci Mini Agri 25.6 i lidt over en måned, og det er et bekendtskab, som de ifølge Dieci, Danmark er yderst tilfredse med. De har nemlig brug for en teleskoplæsser, som er skabt til trange arbejdsvilkår, og det er Dieci Mini Agri 25.6.

Inspektør Niels Møller fortæller, at de to mænd, som til daglig arbejder med teleskoplæsseren, er utrolig tilfredse med både styring, komfort og den generelle brug af Dieci Mini Agri 25.6.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Grunden til, at det blev en Dieci Mini Agri 25.6 skyldes både de muligheder som teleskoplæsseren giver - særligt i forhold til mandskabskurven uden støtteben kombineret med, at maskinen var bedst til prisen, hvilket var de to overvejende grunde til at valget faldt på Dieci, fortæller Niels Møller.

De bruger maskinen til mange forskellige arbejdsopgaver såsom at ordne ensilage og foder til deres bestand af limousine kødkvæg, som tæller 90 kreaturer, der er blevet sået og gødet med storsække, renset tagrender med mandskabskurven, som også snart skal bruges, når der skal males porte. Derfor er storsækkekrogen, den 1,8 meter skovl med overfald og mandskabskurven allerede kommet på hårdt arbejde hos Tustrup Hovedgaard.

- Derudover bruger vi også teleskoplæsseren til at rense ud ved vores 26.000 høns, hvilket også var grunden til, at det blev Mini Agri 25.6 og ikke en af de øvrige teleskoplæssere fra Dieci - læsseren har nemlig den helt rette størrelse til at køre under foderanlægget og rense ud, fortæller Niels Møller.

Løfter 2.500 kg

Tustrup Hovedgaard tæller udover de 90 kreaturer og 26.000 høns også 320 hektar jord, som er dyrket med blandt andet hvede, raps og frøgræs, hvor den italienske teleskoplæsser også hjælper til i forbindelse med bl.a. flytning af korn og frøgræs.

Dieci Mini Agri 25.6 strækker sig op i 6 meter, løfter 2500 kg, har en venderadius på 146 cm, to dobbeltvirkende hydrauliske udtag og en kørehastighed på 26 km/t. Teleskoplæsserens kabine er bl.a. udstyret med aircondition, solskærm, arbejdslys og luftsæde. Dieci Agri Line importeres og forhandles af Dieci Danmark og består af over 30 forskellige modeller og et væld af redskaber dertil. Et udvalg af modellerne kan enten ses hos Dieci Danmark i Låsby eller afdelingen i Hørve.