I Januar sidste fik de ansatte på Danish Crown i Faaborg at vide, at deres arbejdsplads skal flyttes til Bugle i England. I går fik 110 ansatte så at vide, at de står uden arbejde om otte uger. Det svarer til en tredjedel af slagteriets ansatte. Det skriver DR P4 Fyn.

Gik hjem

- Jeg havde ikke regnet med, at de ville fyre over 100 i den her runde, siger fællestillidsmand Jimmy Andersen til P4 Fyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meldingen om fyringerne fik aftenholdet til at nedlægge arbejdet og gå hjem, men de ansatte er dog indstillet på at genoptage arbejdet igen her til morgen.

Hos Danisc Crown siger pressechef Jens Hansen til P4 Fyn:

- Vi tager det som en markering fra deres side, og tager arbejdsnedlæggelsen til efterretning. Men vi er glade for, at de møder igen i morgen.

Fyringer i luften

At der var fyringer i luften kommer ikke som en overraskelse for slagteriarbejderne i Faaborg, der allerede i januar 2014 blev informeret om, at slagteriet blev flyttet til England.

- Men folkene er utilfredse med, at de har fået så kort varsel. Det er derfor, de er gået hjem for idag, siger Søren Lind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bestyrer sammen med fællestillidsmand Jimmy Andersen en jobbank, som skal komme de fyrede slagteriarbejdere til gode.

Lige nu er der 150 jobs som ferieafløsere i jobbanken hos Danish Crown i Herning, Horsens og Blans. De fyrede slagteriarbejdere har førsteret til de stillinger.

For løntung

Årsagen til at slagteriet i Faaborg bliver lukket ned, er at det er blevet for løntungt.

- Selv når man regner de ekstra transportudgifter med er omkostningerne ved at få udført arbejdet i England kun på 60 procent af, hvad det er i Danmark, siger pressechef Jens Hansen til P4 Fyn.

Der er allerede varslet flere fyringsrunder i Faaborg, og Danisg Crown forventer at slagteriet lukker helt i første eller andet kvartal af 2016.