Abonnementsartikel

Markarbejderne på DLF-Trifoliums forædlingsstation på Stevns har gjort vildt fund.

Markarbejderne på DLF-Trifoliums forædlingsstation på Stevns finder jævnligt flinteøkser, hestesko eller mønter, men for nyligt gjorde de et meget specielt fund. I forbindelse med at en roe blev savet over, fandt medarbejderne en gammel guldring inde i en roe.

Komunikationschef Stig Oddershede fortæller til maskinbladet.dk, at der heldigvis var to medarbejdere, der så, at ringen trillede ud af roen, da den blev savet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du er ikke den første, der spørger, om det er en aprilsnar, siger han.

Usandsynligt

Roerne er dyrket i en lille mark på forædlingsstationen, hvorfra planteforædler Vibeke Meyer ud fra 40.000 roer har udvalgt 350 roer til videre forædling.

Roerne tages op, deles på langs og plantes derefter i potter. I forbindelse med at de skal i potter, skæres toppen af og her trillede ringede altså ud til stor overraskelse for de to markarbejdere Thomas Løth Olsen og Lukasz Kasprzak.

Laborant Annette Ralsted checkede straks ringen under mikroskopet for mærker, og hun fandt ud af, at der er tale om en 14-karats guldring med to safirer. Der er plads til tre sten i ringen så en sidste safir er sandsynligvis gået tabt.

Komunikationschef Stig Oddershede fortæller, at de har fået undersøgt ringen nærmere. Den gemte på inskriptionen E.L.W, som indikerer, at den er fremstillet af en guldsmed, der havde forretning i København fra 1898-1937.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos DLF-Trifolium håber man nu, at medieomtalen vil føre ringen tilbage til sin oprindelig ejer.

Og hvordan er ringen så endt inde i roen:

Umiddelbart er det mest sandsynlige, at roens rod er vokset igennem ringen, og roen har så senere omsluttet ringen, under roens videre vækst, lyder det fra Stig Oddershede.