Der er så småt ved at komme gang i landbrugsbyggeriet igen, men inden bedriften bliver udvidet, så er det vigtigt at overveje en forsikring.

Ifølge Topdanmark har man flere gange oplevet, at byggematerialer er blevet stjålet. Endda meget tunge materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har bl.a. set, at tyvene er løbet af sted med et fastbrændselsfyr. Det er jo ellers ikke noget, man lige skulle tro, var så let at få med sig. Mit bedste råd er derfor først og fremmest, at låse materialerne inde. Og så er det i øvrigt en god idé at sikre sig med en entrepriseforsikring, siger Svend-Anker Worm, der er agronom i Topdanmark.

Når du bygger til eller bygger om kan der undervejs i byggefasen ske skader på bygninger eller byggematerialer kan blive stjålet. Men disse skader er ikke dækket af dine almindelige forsikringer. Derimod skal man have en entrepriseforsikring, og det er der flere gode grunde til.

Ud over materialerne dækker en entrepriseforsikring også, hvis der på grund af byggeriet sker skader på eksisterende bygninger, maskiner eller indbo.

- Får du lagt nyt tag og der trænger vand ind i huset, fordi presenningerne, som ligger på taget i byggeperioden, ikke holder tæt, er skaderne ikke dækket af bedriftens almindelige forsikring. Det samme gælder, hvis en mur i byggefasen vælter pga. fx storm og gør skade på det, der står ved siden af, siger Svend-Anker Worm og fortsætter:

- Situationen er selvfølgelig en anden, hvis der er tale om, at byggefirmaet har lavet en bygge- eller konstruktionsfejl, som er årsag til, at skaden er sket. I det tilfælde er det byggefirmaet, der skal rette fejlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med fra start

For at være forsikret i hele byggeperioden, er det en god idé at kontakte og inddrage forsikringsselskabet i byggeplanerne i god tid før byggearbejdet går i gang.

- Vi har oplevet at blive ringet op, den dag byggeriet går i gang med ønske om at få en forsikring samme dag. Det er desværre ikke muligt. Står du med et større byggeprojekt, er vi nødt til at få en taksator ud til gården for at lave en risikovurdering før vi kan tegne forsikringen. Vi gør det selvfølgelig så hurtigt som muligt, men det tager lidt tid at få det hele på plads, siger Svend-Anker Worm.

Er der tale om en ny bygning, er det ud over at have en forsikring i byggeperioden også vigtigt, at få den nye bygning med på bedriftens forsikring.