Landmænd og deres rådgivere skal være bedre fagligt klædt på, når det handler om naturpleje. Derfor har NaturErhvervstyrelsen afsat en halv million kroner til gratis kurser og temadage i 2015. Her skal landmænd og konsulenter blandt andet lære om pleje af forskellige naturtyper, støttemuligheder, og regler for naturpleje.

Afviklingen af kurserne har været i udbud, og det er netop afgjort, at Seges vinder retten til at udbyde den gratis undervisning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan fjerne usikkerhed

Den ekstra fokus på naturpleje glæder landskonsulent Heidi Buur Holbeck, Seges:

- Vi har gennem flere år påpeget behovet for at få mere viden om naturpleje ud til landmænd og konsulenter. Derfor er det meget positivt, at der nu afsættes ressourcer til en undervisningsindsats. Mange landmænd har stor lyst til at arbejde med naturpleje, men har holdt sig tilbage på grund af usikkerhed om reglerne. Den usikkerhed kan vi forhåbentligt få lagt delvist ned, så flere tør gå ind i naturplejeprojekter, siger Heidi Buur Holbeck.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at Seges er valgt til at stå for undervisningen. Naturpleje er et område, vi har stor ekspertise i, og vi har samtidigt stor erfaring i at udvikle og afholde kurser, så derfor er vi også et naturligt valg til at afholde kurserne.

Op til 635 deltagere

Seges inddrager lokale rådgivere i planlægning af landmandsmøderne og forventer, at der i 2015 bliver afholdt aktiviteter for op til 635 deltagere i perioden maj til oktober. Der bliver både heldagskurser for landmænd med særlig interesse for naturpleje, to timers orienteringsmøder for landmænd og rådgivere, samt temadage for rådgivere inden for naturpleje. På den måde bliver der mulighed for at opdatere mange på de niveauer de hver især har behov for. Kurserne vil foregå over hele landet.