Yaras vækststrategi lykkedes i 2014, lyder det fra gødnings- og kemikaliespecialistens præsident og fungerende administrerende direktør Torgeir Kvidal.

Samnenlignet med 2013 steg omsætning med 10 milliarder norske kroner til 95.343 millioner norske kroner, mens indtjeningen før renter og skat (EBITDA) steg fra 13.399 til 16.407 millioner norske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også antallet af medarbejdere blev øget, hvilket ifølge Torgeir Kvidal skyldes, at virksomhedens strategi virkerede:

- Da vi leverede på vores vækststrategi blev antallet af medarbejdere øget og i slutningen af 2014 var vi 12.073 ansatte i virksomheden. Vores arbejdsstyrke tæller over 60 nationaliteter og repræsenterer en lang række egenskaber og kompetencer.

Highlights 2014

I regnskabet opsummerer Yara nogle af årets højdepunkter således:

- Vi afsluttede købet af OFD Holding Inc. med gødningsproduktionsanlæg i Colombia og regionale distributionsnet. Vi købte også 60 procent af aktierne i det uafhængige brasilianske gødningsselskab Galvani Industria, Comércio e Serviços S/A for at sikre fosfat gødning kapacitet i den nordøstlige del af landet. Endelig er integrationen af ??Bunge's gødningsdivision forud for tidsplanen med realiserede synergier på 55 millioner dollars.

- Vi besluttede at investere i vores produktionsfaciliteter i Köping, Sverige; Porsgrunn, Norge og Uusikaupunki, Finland og således ekspanderede vi kapaciteten af TAN, NPK og calciumnitrat i Norden. I Frankrig har vi opnået fuld kontrol over Le Havre urea anlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sammen med BASF har vi gjort gode fremskridt med vores plan om i fællesskab at bygge en ammoniakfabrik i Freeport, USA.