Abonnementsartikel

RISE er et nyt værktøj, der kan vurdere, hvor grøn og bæredygtig din produktion og bedrift er. Foreløbig har Seges og DLBR-rådgivningscentrene testet værktøjet hos 50 økologer.

Hvornår er noget bæredygtigt? Et nyt værktøj, RISE, der vurderer bedriftens bæredygtighed, har fundet vej ind i dansk landbrug. RISE står for Response-Inducing Sustainability Evaluation. RISE's definition på bæredygtighed er, at "Et landbrug er bæredygtigt, hvis det giver tilstrækkeligt afkast, er miljøvenligt og giver gode livsvilkår for dem, der ejer og arbejder på bedriften".

- RISE er først og fremmest landmandens værktøj til at lave målrettede ændringer på bedriften, så den bevæger sig i en mere bæredygtig retning. Men den kan også bruges i forhold til omverdenen. Jeg er ikke i tvivl om, at danske virksomheder i fremtiden vil bruge denne type analyse til at dokumentere og markedsføre kvaliteter ved deres produkter, og at supermarkeder og andre i detailhandlen vil konkurrere på de grønne anprisninger, siger Anke Stubsgaard, koordinator på projektet og ansat ved Seges, Økologisektionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun peger på, at der er salg i bæredygtighed og etisk producerede varer. Det spirer mange steder i alle led.

Læs mere i Bovi

Læs mere i den nyeste udgave af Bovi, der udkommer fredag den 20. marts.

Har du abonnement på bladet kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.