Abonnementsartikel

Også i denne uge er svinepriserne uændrede.

Vejret er godt i det meste af Nordeuropa, men temperaturen er stadig et stykke fra at kunne kickstarte en tidlig grillsæson. Så selvom det lysner udenfor, så har det ikke smittet af på de europæiske markeder for svinekød.

- Det er desværre en lille måned for tidligt, at vi får det meget pæne vejr i Danmark og Nordeuropa, så effekten på efterspørgslen har derfor været nærmest ubetydelig, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne uge er den anden uge med mulighed for at skrive kontrakter på EU-ordningen med privat oplagring af svinekød. Ordningen har til formål at stabilisere og forbedre priserne på svinekød, men foreløbigt er hjælpen dog udeblevet.

- Når vi ser på de mængder, der indtil videre er skrevet kontrakt på, så ligger de på et lavt niveau sammenlignet med de seneste gange, hvor vi har haft ordningen med EU-støtte til privat oplagring. Det skyldes formentlig, at den kontante støtte ligger 35-40 procent under, det vi så ved den seneste ordning i 2011, forklarer Søren Tinggaard.

- Der er dog en rimelig balance mellem udbud og efterspørgsel. Aktørerne i markedet opererer lige nu med en meget kort tidshorisont, så der lægges arm om priserne mellem sælgerne og indkøberne.

Priserne på forender, bove og skinker er uændrede. Der er en forbedret efterspørgsel på kamme, hvor den kommende påske spiller ind, mens mørbrad og nakker er fortsat er uden for sæson.

Til landende uden for Europa er der et uforandret salg med en stabil afsætning til Japan og en god efterspørgsel fra Kina på specielt benvarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,20 kroner pr. kg og 5,40 kroner pr. kg for søer.