Den newzealandske mejerigigant Fonterra tilbyder sine producenter af økologisk mælk yderligere 0,45 new zealandske dollars pr. kg mælketørstof. Det skriver Dairy Reporter.

Den ekstra betaling træder i kraft 1. juni, og økotillæget kommer dermed op på 1,5 new zealandske dollars pr. kg mælketørstof svarende til ca. 7,7 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ekstra beløb, som svarer til ca. 2,3 kroner, skal være med til mætte den stigende efterspørgsel efter økologisk mælk i Asien og USA.

Efterspørgslen er især stor i Kina, der er Fonterras største eksportmarked.

- De kinesiske forbrugere har hurtigt udviklet en stor kærlighed til økologiske mælkeprodukter, og der bliver altid taget godt imod økologiske varianter, siger Craig Deadman, global business manager for organics.

De asiatiske forbrugere efterspørger også i stigende grad økologisk mælkepulver, fortæller Craig Deadman, der fortæller, at Fonterra netop har lanceret brandet Anchor økologisk mælk i Kina.

Med virkning fra 2. marts hævede Arla, der regner sin betaling anderledes end Fonterra, sit økotillæget med 2 eurocent pr. kg mælk svarende til 14,9 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Seges' økologichef, Kirsten Holst, er det øgede Arla-tillæg et tegn på, at der fortsat er et stort afsætningspotentiale for økologiske produkter og dermed muligheder for økologien som driftsform.

Den øgede efterspørgsel efter økologisk oksekød betyder, at leverandørerne af kød kan se frem til et historisk højt tillæg.