Abonnementsartikel

Procesbehandlet foder giver ligeså høj indtagelse af protein og har en højere og bedre fordøjelighed sammenlignet med blandt andet fiskemel.

Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en ny metode kaldet IGM-BioProcessing, som bruges til at producere blandt andet foderet AlphaSoy Premium Fur.

Bag AlphaSoy Premium Fur står Agro Korn, der har etableret en ny fabrik ved Horsens udelukkende for at producere produktet.

AlphaSoy Premium Fur er baseret på soja og har et højt proteinindhold på 68 procent.

Produktet er testet og fremstillet i samarbejde med Københavns Universitet, og Jens Christian Sørensen, Biokemi og bioprocessering, KU, siger om det procesbehandlede foder:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Undersøgelser har påvist, at procesbehandlet foder som AlphaSoy Premium giver ligeså høj indtagelse af protein og har en højere og bedre fordøjelighed målt mod andre kilder som fiskemel. Premium Fur giver et godt skind og en god skindlængde fuldt på højde med andre proteinkilder. Dette understøttes af de rapporter, vi har lavet i samarbejde med Kopenhagen Farm, siger Jens Christian Sørensen, forsker fra KU.

Fordøjelighed

Der har været ekstrem høj fokus på at protein-fordøjeligheden - naturligvis for at belaste minken mindst muligt, men dels også for at reducere kvælstofudledningen. Proteinet letter desuden håndteringen af foderet gennem processen.

For at sikre rette anvendelse af AlphaSoy Premium Fur er der gennemført flere forsøg ved Kopenhagen Furs forskningscenter i Holstebro. Resultaterne viser en fordøjelighed, der er bedre end LT fiskemel og højere end dansk kartoffelprotein og animalske produkter. Desuden har produktet en meget høj vandbindingsevne, hvilket reducerer tilsætningen af produkter, der udelukkende anvendes som vandbinder.

Produktivitetsforsøg har desuden vist, at minkfoderet hos hvalpe givet fra primo juli til pelsning giver ligeså flotte skind, som hvor der bruges anden proteinkilde.