Abonnementsartikel

Köckerling præsenterer hydraulisk dybdestyring af pakvalsen på producentens liftharver. Det hele sker fra kabinen under arbejdet.

Nu kan du stille dybden på pakvalsen hydraulisk på de liftophængte tandharver, Trio og discharver, Rebell Classic fra Köckerling.

Det hele sker fra kabinen løbende under arbejdet, og betyder, at harvedybden dermed kan ændres mens arbejdet står op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan være en fordel på tandharven, hvis du har nogle større hjulspor, som måske skal løses lidt dybere end resten af marken, og på discharven kan det også være en fordel ved varierende jordtyper, fortæller Mikael Nielsen fra Köckerling.

Systemet er ret enkelt, og består af hydrauliske stempler, som har fat i den berømte Köckerling STS-pakker (jord til jord-pakker) og fat i selve harverammen gennem det tidligere manuelle "hul-system".

- At vi stadig har rammen med hullerne på harven betyder, at vi har mulighed for at lave et dybde- eller et højde maksimum med en bolt, påpeger Mikael Nielsen, så man på den måde sikre, at der ikke pludselig harves for dybt, eller harven kører af jorden, mens man stiller på dybden i kabinen under arbejdet.

Systemet kan eftermonteres på eksisterende harve, og systemet er ikke ret dyrt, da priserne starter ved cirka 7.000 kroner, og afhænger af harvens bredde, som har betydning for antal hydrauliske stempler, der skal monteres på haven.