Abonnementsartikel

Den høje dollarkurs er med til at sikre de danske svineproducenter en bedre afregningspris, og den nyeste prognose spår at det kan øge den danske omsætning med 500 millioner kroner.

Landbrug & Fødevarers seneste prognose giver et bud på, at svinekødspriserne vil stige med 35 øre, blandt andet på grund af dollarkursen. det skriver Børsen.

Ser man på den samlede produktion af slagtesvin, på 18 millioner, betyder noteringsfremgangen i alt 500 millioner kroner, som kommer de danske svineproducenter til gode. Fremgangen kommer på et tidspunkt, hvor der er hårdt brug for kapital til erhvervet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er primært udviklingen i dollarkursen, der er årsag til den stigende notering. Siden seneste prognose ultimo 2014 er dollaren steget mere end 15 procent i forhold til kroner og euro. Det styrker konkurrenceevnen i forhold til amerikansk svinekød," siger Karsten Flemin, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer til avisen.

Alene i årets andet kvartal forventer Landbrug & Fødevarer, at svinekødsprisen vil stige med 50 øre pr. kg. I gennemsnit forventer man for 2015, at noteringen vil stige fra 9,00 kroner pr. kg til 9,35 kroner pr. kg.