Siden 2005 er der lukket 14 slagterier og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet hos Danish Crown.

Det er den barske virkelighed, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF, oven på meldingen om, at 280 medarbejdere på DC-slagteriet i Ringsted mister deres arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en grim besked, som kollegerne i Ringsted har fået i dag. Lige nu vil vi fokusere på at hjælpe og understøtte de slagteriarbejdere, som mister jobbet. De skal hjælpes videre i arbejde, og vi skal have oprettet en jobbank. Vi har desværre god erfaring med store fyringsrunder og har haft stor held til at skaffe de fleste tilbage i job, siger Jim Jensen.

Færre slagtesvin

Fyringerne i Ringsted skyldes ifølge Danish Crown flere års faldende produktion af slagtesvin i Danmark.

- Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier, siger Jim Jensen, der dog også langer ud efter Danish Crowns ejere.

- Ejerne i Danish Crown, altså de danske landmænd, kan gøre meget for at vende den negative udvikling. Hver time køres 1.100 til 1.200 levende svin ud af landet. Hver time, hver dag, 365 dage om året. Det skriger til himlen, siger Jim Jensen.

Danish Crown har oprettet tusindvis af slagterijob i Tyskland, Polen og England, alt imens stillinger er blevet nedlagt her i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karen Hækkerup, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, kræver politisk handling og siger, at man i L&F har løsningerne.

Fødevareforbundet NNF har tidligere foreslået at hæve grænsen for antallet af slagtesvin pr. hektar jord en smule fra 1,4 til 1,7 slagtesvin.

I 2014 blev cirka 11 millioner smågrise sendt til Tyskland for at blive til slagtesvin.

LÆS OGSÅ: Danish Crown fyrer 280 ansatte