Abonnementsartikel

Danske landmænd kan i dag få et gratis fastholdelses- og omlægningstjek til økologi af økologikonsulenterne under DLBR.

Landmænd, der overvejer at omlægge til økologisk produktion, kan få et gratis fastholdelses- og omlægningstjek til økologi af økologikonsulenterne under DLBR.

- Det er bare at ringe og få det aftalt, siger økologichef Kirsten Holst, Seges, der står bag initiativet og projektet "Fastholdelses- og omlægningstjek med lokal forankring".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gratis tjek lanceres på et tidspunkt, hvor adm. direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup melder om et boom i salget af danske økologiske varer både til hjemmemarkedet og til eksportmarkedet.

Så det er igen realistisk at nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i Danmark i 2020, lød det fra Karen Hækkerup.

Men det kræver naturligvis, at landmænd er interesserede i at producere flere økologiske rådvarer.

Kirsten Holst forklarer, at man er glad for, at man kan tilbyde fastholdelses- og omlægningstjek fra det fintmaskede net af DLBR økologirådgivere rundt om i landet, så der er tale om rådgivning med en helt særlig lokal og faglig forankring.

I forbindelse med tjekket kan landmanden også få rådgivning af en driftsøkonomikonsulent, og det giver godt beslutningsgrundlag for den videre proces på den enkelte bedrift og afsæt for at sikre sig den nødvendige støtte fra den finansielle sektor.