Abonnementsartikel

Manitou, der er verdens største teleskoplæsser-producent, har bygget nyt uddannelsescenter for otte lande i den nordlige region - og her er danske Scantruck fortsat topsælger.

- De dér danskere er altså bare et skridt eller to foran alle andre. Og det er fortsat vores danske importør og forhandler, Scantruck, der er topsælger i vores nordlige region. Scantruck har sat sig solidt på 60 procent af markedet. Norge er på andenpladsen med 55 procent.

Der var masser af rosende ord til danske Scantruck fra de øverste chefer hos verdens største producent af teleskoplæssere, franske Manitou. Og også en skinnende plakette, da Manitou indviede et helt nyt trænings- og uddannelsescenter for teknikere og servicefolk i Letlands hovedstad, Riga.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forhandlere fra hele Manitous Region Nordic tog turen til Riga for at være med ved indvielsen af det nye center, hvor Manitou-cheferne benyttede lejligheden til også at kvittere for specielle indsatser rundt omkring i den nordlige region. Scantruck-direktør Bo Sundroos blev således kaldt på scenen, hvor han fik overrakte en plakette som synligt bevis for, at den danske importør og forhandler er helt i front med "Best Sales Initiatives".

Hæder flere gange

Det er langt fra første gang, Scantruck-folkene kommer hjem fra internationale forhandler-arrangementer med hæder i bagagen. Den danske forhandler har således fire gange scoret "Dealer of the year"-trofæet. En udmærkelse, der ikke uddeles hvert år.

Scantruck har været dansk importør og forhandler for Manitou siden 1986. Firmaet med base i Skive og sjællandsk afdeling i Ringsted har formået at gøre Manitou til det suverænt mest solgte mærke i teleskoplæssere. En præstation, der ikke er gået ubemærket hen på direktionsgangen i Frankrig.

Foruden administrerende direktør Bo Sundroos, havde også administrerende direktør Poul Nielsen fra N. C. Nielsen Gruppen, produktchef Claus Bjerregaard og Scantrucks Business Manager for Sverige, Anker Lemvig, taget turen til Riga for at være med ved indvielsen af det nye Manitou-center. Fra årsskiftet overtog Scantruck import og forhandling af Manitou også for Sverige.

Manitou vil være i front

Centret i den lettiske hovedstad er på 800 kvadratmeter, som er dedikeret til træning, uddannelse og support for Manitou-forhandlerne i Estland, Letland, Litauen, Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark. Der planlægges flere end 100 trænings- og uddannelsestræf om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har lagt en ambitiøs strategi om også i fremtiden at være ubestridt i front af markedet for teleskoplæssere, såvel hvad maskiner som tilbehør og service angår. Det nye center giver os mulighed for at yde teknisk support og uddannelse til vore forhandlere og kunder. Samtidig vil centret medvirke til at øge Manitous tilstedeværelse og support i Norden, fortæller Manitous topchef, præsident og CEO Michel Denis.

Manitou Nordics for de nordiske lande og Baltikum blev en realitet for tre år siden og har i det daglige Ilmars Nartish i spidsen som administrerende direktør. Den nordiske Manitou-gren dækker et geografisk område på ikke mindre end en million kvadratkilometer. 2014-omsætningen for Manitou Nordics nåede 60,7 millioner Euro - på den lune side af 450 millioner kroner.