Det europæiske marked har i de seneste uger været præget af en god sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, der har gjort, at afsætningen har haft gode forudsætninger. Nu begynder udbuddet i Europa dog at stige igen.

- Udbuddet af levende svin i Europa har været stigende de seneste uger, og den positive markedsudvikling, der har været drevet af et lille udbud de seneste uger, er nu mere under pres. Vi ser stagnerende priser på forender og bove, mens der fortsat er en positiv udvikling på skinker og kamme, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste uges markedsberetning beskæftigede sig med EU-ordningen for privat oplagring (PO). Det er endnu usikkert hvilken effekt, den ordning får på markedet. Derfor forholder Danish Crowns eksportafdeling sig endnu afventende.

- Nakker og mørbrad er fortsat uden for sæson. Vi kan endnu ikke se en positiv afledt effekt af introduktionen af PO, og det kan tyde på, at der er en afventende holdning til, hvorvidt de enkelte slagterier i Europa ønsker at benytte sig af muligheden. Der kan være en idé i at afvente påsken og åbningen på grillsæsonen, inden der tages stilling til taktikken for udnyttelse af PO, siger Søren Tinggaard.

I Kina er nytåret overstået, og det smitter positivt af på det kinesiske marked.

- På 3. landene er kineserne nu kommet tilbage efter det kinesiske nytår - vi er nu i gedens år - og der er en stigende interesse på markedet. Japan er uforandret i forhold til sidste uge.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på svin er hermed 9,20 kroner pr. kg og 5,40 kroner pr. kg for søer.