Abonnementsartikel

Agco havde brug for hjælp til at opdatere Massey Ferguson-traktorer og bad specifikt efter dansk arbejdskraft.

Hans Christian Jensen og Peter Kofoed fra Granhøj Landbrugsmaskiner på Bornholm var i februar to uger i Sydafrika, hvor de har opdateret Massey Ferguson-traktorer for Agco.

Det var serviceafdelingen i Agco Danmark, som er den danske importør af Massey Ferguson, der var blevet kontaktet, da Agco havde brug for hjælp til opdateringen i Sydafrika. Afdelingen bad specifikt om danskere, da de har et utrolig godt ry ude i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erik D. Kjær, servicechef hos Agco Danmark siger:

- De danske montører er kendt for at arbejde selvstændigt og hurtigt, og de bliver anset som nogle af verdens bedste montører. Det var derfor, jeg blev spurgt, om vi gennem vores forhandlere kunne skaffe to dygtige montører. Og det var ikke noget problem. De sprang til med det samme.

Bornholmere

At det blev to bornholmere skyldes blandt andet, at Granhøj tidligere har haft to mand, Jesper Pedersen og Hans Christian Jensen, af sted i Antwerpen for at klargøre mejetærsker og Jesper og Hans Christian har begge været i Australien i tre måneder, hvor de arbejdede hos to australske forhandlere.

- Vi er lidt stolte af, at det blev os, der blev valgt til opgaven, siger Jakob Jensen ejer af Granhøj Landbrugsmaskiner.

- Når man er en del af en stor koncern, giver det os nogle muligheder for at udvikle vores kompetencer samt også nogle oplevelser for de ansatte, og vi føler også, at det er et skulderklap til vores folk for de opgaver, de tidligere har udført.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er klare til at tage af sted igen, hvis der bliver andre opgaver ude i den store verden, siger alle tre.

De udsendte arbejdede omkring 10 timer om dagen seks dage om ugen, men fik også lidt tid til at udforske Sydafrikas natur og dyreliv.