Den netop indgåede fusionsaftale mellem de to danske slagterier Danish Crown og Tican vil komme til at koste svineproducent og Tican-andelshaver, Henrik Jensen, over en millioner kroner. Det skriver P4 Nordjylland.

Skuffet

Som en del af den fusionsaftale, der indgået mellem Tican og Danish Crown, får Ticans andelshavere det første år 25 øre mindre pr. kilo gris, de leverer, og 10 øre mindre det andet år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For Henrik Jensen, der driver et svinebrug ved Øster Uttrup ved Aalborg, betyder det, at han det første år vil få 21,25 kroner mindre når han leverer en slagtegris på 85 kilo.

Og det er Henrik Jensen skuffet over:

- Det er jo mange penge for os. Jeg er skuffet over, at vores slagteriselskab har været i så ringe tilstand, at jeg skal give så mange penge for at skifte slagteriselskab, siger Henrik Jensen.

Den rigtige beslutning

Selvom det er deprimerende nyt, så mener Henrik Jensen dog alligevel, at fusionen var den rigtige beslutning for Ticans andelshavere, for det kunne have set endnu sortere ud:

- Det kunne jo være gået endnu værre. Vi kunne have mistet vores kapitalkonti, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og hvad konsekvensen vil blive for Henrik Jensen ved han endnu ikke:

- Vi må jo håbe, vi har sul nok på kroppen til at stå igennem. Det tror jeg da. Men hvad det får af konsekvenser, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Henrik Jensen.