Abonnementsartikel

Kuhn lancerer på Sima Vari-Challenger som er en ny halvbugseret kærreplov med op til tolv furer og mulighed for at lade traktoren køre på land.

MASKINBLADET, SIMA

Traktorerne bliver stadig større, og for at kunne udnytte den større trækkraft lancerer Kuhn en ny og kraftigere udgave af topmodellen Vari-Challenger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ploven er opbygget over en kærre og kan på nuværende tidspunkt leveres med ti furer, og ifølge Florent Hugon, produktchef for plove hos Kuhn, kommer den senere i en version med tolv furer.

Ploven er opbygget over en ekstra kraftig ramme, der måler 220x220 millimeter. Basale indstillinger af ploven foretages uden brug af værktøj, og til traktorer med tvillinghjul eller bælter kan der leveres et on-land udstyr til Vari-Challenger. Med udstyret kan ploven indstilles til at traktoren enten kører på land eller i furen.

Trykkes i jorden

Kuhn har udviklet et nyt system, som lægger hydraulisk tryk på underplovene efter kærren.

- Systemet fungerer automatisk, og i det hydrauliske system er der indbygget akkumuleringsbeholdere, som giver systemnet den fornødne fleksibilitet. Specielt i vanskelig jord og under uens pløjeforhold sikrer systemet en mere ensartet pløjedybde.

Furebredden indstilles trinløst fra førerkabinen og kan varieres fra 25 til 55 centimeter. Kuhn Vari-Challenger leveres som standard med hydraulisk stensikring.