Abonnementsartikel

Skal Familielandbruget give partistøtte til udvalgte folketingskandidater? Det spørgsmål skal medlemmerne af Familielandbruget Vestjylland tage stilling til på foreningens generalforsamling på tirsdag.

Til Familielandbruget Vestjyllands generalforsamling på tirsdag den 24. februar hos Heden & Fjordens rådgivningscenter i Birk ved Herning, vil foreningen spørge sine medlemmer, om den skal give partistøtte til udvalgte folketingskandidater i foreningens valgområde.

Tanken er, at støtten eventuelt kan gives til en eller flere kandidater, som vil gøre en ihærdig indsats for landbrugserhvervet i en kommende regering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi trænger så meget til en politisk hjælpende hånd, for at vi som landmandsfamilier fortsat kan tro på vores erhverv, og for at også unge landmænd tør etablere sig og kaste sig over udfordringen med at producere verdens bedste fødevarer, tjene penge og få et godt liv, siger foreningens formand, Lone Andersen.

Hun fortæller, at foreningen allerde har sendt et direkte spørgsmål til et folketingsmedlem fra hvert parti i det vestjyske dækningsområde.

Spørgsmålet lyder: "Hvilken fremtid ser du for landbrugserhvervet i Danmark?"

Svarene fra de otte politikere vil Familielandbruget Vestjylland offentliggøre på tirsdagens generalforsamling - både svarene fra de politikere, der kommer til generalforsamlingen og svarene fra dem, der ikke kommer.

- Det er medlemmerne i vores forening, der bestemmer, for generalforsamlingen er højeste instans, så derfor er det dem, der kommer og giver sin mening til kende, der får indflydelse på, om vi skal give partistøtte til en kandidat fra Ø, SF, S, R, V,K, LA eller O, eller om vi ikke skal, siger Lone Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet starter kl.19:30 i Birk Centerpark på HFLC.