Abonnementsartikel

Sima er klar til at modtage knap 250.000 besøgende fra den 22. til 26. februar i Paris - og der vil være rigtig mange teknik-nyheder. Maskinbladet er naturligvis på pletten.

Det er 76. gang den internationale fagmesse for landbrugsmaskiner, Sima, bliver afholdt i Paris fra den 22. til den 26. februar 2015.

Maskinbladet sender to teknik-journalister afsted, og du kan derfor følge med i nyhedsstrømmen fra Sima allerede nu på søndag den 22. februar både på maskinbladet.dk, men også på vores Facebook-side samt Instagram-profil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Sima vil der være 1.700 udstillere, hvor 38 procent af udstillerne kommer fra udlandet. I alt er der udstillere fra 42 forskellige lande repræsenterede, og der forventes knap 250.000 besøgende fra 145 forskellige lande i løbet af de fem dage udstillingen finder sted.

Allerede i slutningen af 2014 kunne de mange udstillere love over 600 maskinnyheder på messen - store som små.

Der vil være rigtig mange interessante tekniknyheder på messen, også for det danske marked, og Maskinbladet dækker naturligvis messen med flere journalister i flere dage.

Medaljeregn

Forud for messen er der blevet tildelt to guldmedaljer samt 21 sølvmedaljer. De to guldmedaljer er gået til John Deere og Claas for henholdsvis en ny enkornssåmaskine fra John Deere, og det nye panorama tag, hvor forruden går op i kabinens tag på Claas Arion.

Flere af sølvmedaljerne er nyere teknologi til landbrugsmaskiner, eksempelvis viser Caare en robot, som foruden at lave en mekanisk rensning af afgrøderne, også opsamler data fra marken. Agrotronix viser et HUD-teknologi, som står for heads-up display, som viser traktorens og redskabets informationer på forruden af traktoren. John Deere viser en automatisk hitch-krog, som både sætter PTO, hydraulikslanger og elstik sammen automatisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort sagt bliver der mange interessant nyheder at se nærmere på i Paris til Sima.

Machine Of The Year

Maskinbladet er den danske stemme i juryen for Machine Of The Year, som indtil 2015 har kåret årets maskine i flere forskellige kategorier hvert andet år. Det bliver nu lavet om, og Machine Of The Year kåres nu hvert år. Derfor vil der på Sima blive afholdt en prisuddeling til Machine Of The Year 2015, og igen på Agritechnica i november måned i Hannover, vil Machine Of the Year 2016 blive kåret.