Abonnementsartikel

Johnny Høgild Pedersen fra landbrugsmaskinfirmaet Hoegild ApS modtog i går en regional iværksætterepris af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Siden firmaets opstart i 2013 har Hoegild etableret sig på markedet som specialist indenfor fuldfoderblandere. Et af firmaets grundpiller er genopbygning og salg af brugte fuldfoderblandere, og det var netop for dette koncept Johnny Høgild Pedersen i går modtog iværksætterprisen.

Ti arbejdspladser

I ministeriets indstilling til prisen står der:

- Johnny Høgild har på rekordtid fået skabt en virksomhed, hvor produktet er salg af renoverede, gamle produkter og koncepter til landbrug, herunder særligt mælke- og kvægproducenter. Produkterne der restaureres, sælges til landmænd i en kvalitet som var de nye. På basis af genbrug har han formået at få skabt mere end ti arbejdspladser på under et år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Starthjælp

Johnny Høgilds virksomhed har hjemme i Tvis ved Holstebro, og hos Holstebro Kommune er der stolthed:

- Jeg er stolt over, at vi har regionens bedste iværksætter uden for de store byer. Et stort tillykke til Johnny Høgild og folkene i firmaet. Prisen er ikke blot et skulderklap til virksomheden, den er også med til at synliggøre vores lokale iværksættere og inspirere andre til at få den gode idé til at leve i praksis, siger Søren Olesen, der er formand for Udvalget for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune.

Bæredygtig arbejdsplads

Med firmaets særlige genbrugs-koncept gik Johnny Høgild Pedersen imod strømmen allerede fra virksomhedens start. Han opkøbte udtjente fuldfoderblandere for at genopbygge dem helt fra bunden og sælge dem til kvægbrugerne. En bæredygtig tilgang til finanskrisen, som iværksætteren tidligere har kaldt 1 procent god ide, og 99 procent hårdt arbejde.

På den måde er det lille firma med til at opretholde lokale arbejdspladser i en tid, hvor mange danske producenter af maskiner og redskaber til landbruget flytter produktionen ud af landet til eksempelvis Polen og Kina.

Vi er anderledes

- Det er altid dejligt, at nogen har bemærket, hvad vi går og bøvler med. Vi er en anderledes virksomhed, som er startet helt fra bunden af, og vi bruger enhver mulighed for markedsføring. Så det kan den her pris også bruges til, siger Johnny Høgild Pedersen, der stadig ikke ved, hvem der har indstillet ham til prisen.

Finalist

Johnny Høgild går nu videre som regionens kandidat til landsfinalen for Landdistriktspriserne 2015, der finder sted under ministeriets landdistriktskonference den 23. og 24. april 2015 på Sørup Herregård.