Abonnementsartikel

For tredje uge i træk stiger svinepriserne. Både svin og søer stiger med 20 øre.

Mens vintergækkerne nu begynder at titte frem herhjemme, er der også forårsfornemmelser på det europæiske kødmarked, hvor priserne er let stigende.

- Der er et forholdsvis lavt udbud af levende svin på det nordeuropæiske marked generelt og specielt i Tyskland. Det giver helt naturligt et lavere udbud af kød, så selv om efterspørgslen faktisk er på et uforandret og ret lavt niveau, så kan vi mærke at sulten begynder at melde sig hos indkøberne rundt om i Europa, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Det lave udbud giver plads til løbende prisforbedringer på specielt skinker, forender og bove. Salget til det britiske marked af kamme og backs sker også til let stigende priser, mens efterspørgslen på nakker og mørbrad fortsat er afdæmpet.

- Både nakker og mørbrad er produkter, der gør sig rigtigt godt på grillen, men selv om vinteren har været mild over det meste af Europa, så kan der nemt gå nogle uger endnu, før vi ser en stigende efterspørgsel på netop de to delstykker, siger Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til landene uden for Europa er der stabil afsætning, men med forholdsvis lav aktivitet. Kineserne fejrer i denne uge deres nytår, hvor de går ind i Gedens år, og derfor er aktiviteten hos indkøberne helt naturligt meget lav.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,00 kroner pr. kg og 5,40 kroner pr. kg for søer.