Abonnementsartikel

En enkel og konkret strategi gjorde det muligt at få produktionsresultaterne til at stige.

I No ved Ringkøbing ligger svineproduktionen Haubjerg, som drives af far og søn, Leif og Jeppe Haubjerg. Haubjerg tager udgangspunkt i en soproduktion på gården Gl. Præstegaard, som Jeppe Haubjerg har det daglige ansvar for.

Siden Jeppe Haubjerg i december 2011 blev medejer af Haubjerg, har han fungeret som daglig ansvarlig for soproduktionen og forsøgt at motivere medarbejderne til, at de sammen kunne skubbe resultaterne i den rigtige retning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skal ikke tage æren for de resultater, vi opnår, siger Jeppe Haubjerg og fortsætter:

- Minimum 80 procent af det arbejde, der skal til, udføres af vores medarbejdere.

Det er vigtigt for Jeppe Haubjerg at pointere, at det er en holdindsats, som ikke var gået uden gode medarbejdere. Hans far, Leif Haubjerg er stadig en aktiv del af dagligdagen.

Strategi mod dødvande

I starten af 2013 satte Jeppe Haubjerg gang i de ideer, han havde udvekslet med henholdsvis bankrådgiver og svinerådgiver. Det blev til en simpel strategi, der havde som mål at nå 35 fravænnede grise pr. årsso inden ultimo 2014. Nu skulle Haubjerg op og ligge blandt de 10 procent bedste besætninger, både effektivitetsmæssigt og økonomisk.

Lige fra starten var det vigtigt, at dette skulle foregå i et tæt samspil med dyrlæger og konsulenter, så man derved hele tiden var sikret den sidste nye viden og de nyeste og mest effektive værktøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løbningerne

Det første sted, der blev sat ind, var i løbeafdelingen. Antallet af spildfoderdage skulle ned og omløberprocenten samme vej. Første step var at starte en konsekvent strategi om at slagte alle de søer, der løb om. Jeppe Haubjerg havde hørt fra en af sine rådgivere, at de søer, der løb om, har en stor sandsynlighed for at gøre det igen på et senere tidspunkt. Derfor vurderede han, at omløberprocenten kunne falde ved blot at slagte de søer, der løb om.

Et andet sted, der er kommet fokus, er hos søernes huld.

- Vi er begyndt at huldfodre meget mere konsekvent, hvor vi nok før kom for sent med ekstra tilskud til de magre søer, fortæller Jeppe Haubjerg og uddyber:

- I farestalden har vi eksempelvis kørt alle søerne efter den samme foderkurve i de sidste mange år.

I dag justeres alle søerne individuelt og det er blevet til en konsekvent handling, som er kommet ind i den daglige rytme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brunst synkroniseres

I forsøget på at forbedre arbejdsrutinerne og samtidig hæve effektiviteten har Haubjerg også forsøgt sig med at brunstsynkronisere sopoltene.

- Jeg ved godt, der er mange, der rynker på næsen over det, men hos os har det hjulpet meget, siger Jeppe Haubjerg og fortsætter:

- Vi får samlet løbningerne af poltene, hvilket giver samlede faringer også.

Når man synkroniserer sine polte, vil det have en afsmittende effekt i resten af soens levetid.

- Vi kan se, at vores gylte steg med en levendefødt gris pr. kuld, hvilket er yderst tilfredsstillende. Hvis vi skal nå 35 fravænnede grise pr. årsso, kræver det jo i hvert fald, at der fødes 35 grise pr. kuld, så selv små forbedringer tæller med, siger Jeppe Haubjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lean giver stabilitet

Et af de fokusområder, som er beskrevet i strategien om de 35 grise pr. årsso, er, at der skal indarbejdes bedre og mere rationelle arbejdsrutiner.

I december 2013 startede man op med Lean på Haubjerg. Der blev sat gang i en proces om oprydning og orden, og man begyndte at holde tavlemøder, så alle kunne komme til orde.

- For mig har Lean været med til at få medarbejderne til at se formålet og samtidig blande sig i, hvordan arbejdet udføres, fortæller Jeppe Haubjerg.

Til hvert tavlemøde skal de fortælle hinanden om de gode historier, de har oplevet igennem ugen. Samtidig har de en mulighed for at komme med gode ideer til, hvordan tingene skal gøres fremadrettet.

- Jeg har oplevet en motivation ved medarbejderne, som kan bruges til at skabe resultater, fortæller Jeppe Haubjerg og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi til næste år skal sætte nye mål, skal medarbejderne også have mulighed for at være med i processen om, hvilke mål vi skal sætte. Det er jo trods alt dem, der skal udføre dem i praksis.

Hygiejne

Et helt konkret tiltag, som har krævet orden og vedholdenhed, er en forbedring af hygiejnen.

- Nu vasker vi støvler hver gang, vi skifter staldafsnit, hvilket kræver en fast rutine og ordentlig udstyr, forklarer Jeppe Haubjerg.

Ikke alene støvlevaske, men også en bevist strategi om kanyleskift mellem hvert kuld i farestalden er ting, som er blevet indført, og som i det daglige kræver en fast rutine, så det ikke bliver glemt i travlheden.

Vi skal nok nå vores mål

I planen er der sat et mål om, at der skal produceres 35 fravænnede grise pr. årsso, når vi kommer til ultimo 2014. Det er Jeppe Haubjerg slet ikke i tvivl om, at de når.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi startede havde vi 30 grise pr. årsso, og i tredje kvartal 2013 havde vi nået det delmål på 33 grise pr. årsso, som vi havde sat os, forklarer han.

Nu skal vi kapitaliseres

Fremtiden er ikke helt planlagt for Haubjerg. Der er flere muligheder i spil, som Jeppe Haubjerg kan se som interessante og mulige.

- Nu skal vi først lige bruge nogle år på at kapitalisere os, fortæller han og fortsætter:

- Om vi derefter skal udvide soproduktionen i et nyt barmarksanlæg, eller om det skal være slagtesvinene, der skal kobles på, det har jeg endnu ikke besluttet mig for.

Det eneste, der står rimelig klart for Jeppe Haubjerg, er, at en fremtidssikring vil kræve en udvidelse af en af produktionsgrenene.