Abonnementsartikel

De fleste kører med marksprøjten tidlig som sent. Derfor er det vigtig at have udstyr, der passer til behovet.

For få år siden var vi vant til, at en sprøjte bestod af en pumpe, nogle haner til at åbne og lukke samt en række dyser. I dag er sprøjten et teknisk og elektronisk vidunder, hvor man kan tilkøbe et væld af forskelligt udstyr, der har større eller mindre betydning for sprøjtearbejdet. Har man valgt en trailersprøjte, så er skrækken altid, at man kører en masse afgrøde ned, så derfor bør det vurderes, om der skal investeres i sporfølgeudstyr, tankstørrelse, dækstørrelse og meget andet.

En trailersprøjte har naturligt nok et ekstra sæt hjul, der kan køre afgrøden ned, når man drejer. Så på mange modeller kan man vælge en eller anden form for sporfølgesystem, så hjulene følger baghjulene på traktoren. Hvis man i forvejen får slangeudlagt gylle, og der er skabt brede spor i afgrøden, er gevinsten lille ved sporfølgeudstyr.

Vælger man at investere i sporfølgeudstyr, er der flere systemer at vælge mellem. Læs mere om de forskellige sporfølgesystemer og hjulmontering som en af de mange ting, man også skal tage stilling til, når man køber sprøjte.

Alt sammen i Agro, der udkommer i dag fredag den 13. februar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

http://www.agrologisk.dk/artikel?id=83323

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.