Abonnementsartikel

Storm Agro har en ny ensileringsløsning, som er nem at arbejde med og giver gode resultater. Silo PRO Combi rullen giver ensilagen gode betingelser.

Der ligger mange timers arbejde bag, når majsen og græsset er snittet og klar til at blive presset sammen i køresiloen eller markstakken. For at få det maksimale udbytte af ensileringen af grovfoderet er det afgørende at vælge en løsning, som sikrer optimal foderværdi - altså at passe ordentligt på sin ensilage.

Netop her kunne Storm Agro under Eric Storm A/S i Odense komme ind i billedet. På programmet har virksomheden nemlig et triple-løsnings-koncept, som i grunden består af to løsningsmuligheder, nemlig dels den kendte Storm Triple løsning, dels den nye Silo PRO Combi, som er sammensat af to folier i én rulle. Det betyder at arbejdsgangen lettes og der spares tid.

Letter arbejdet

Ensilering er en konserveringsform, som bygger på at mælkesyrebakterier, som findes naturligt i afgrøden, omdanner afgrødens sukkerindhold til mælkesyre. Herved sænkes pH så meget, at den mikrobielle aktivitet ophører og afgrøden kan opbevares i længere tid uden værdiforringelse, forudsat at afgrøden er lukket lufttæt inde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ensilagen er lagringsstabil, så længe siloen er tæt og luftens iltindhold forhindres i at trænge ind i stakken. Hvis der kommer luft ind i stakken, kan det give anledning til vækst af skadelige svampe/bakterier, hvorved foderet mugner eller rådner.

Storm?s ensileringsløsning er enkel og effektiv, også hvis man skal lytte til en af brugerne:

- Silo PRO Combi er nem og hurtig at lægge ud. En hurtigere udlægning letter arbejdet, når du skal afdække siloen hurtigst muligt. Det er vigtigt for at reducere iltningen, siger Hans Kristian Hansen, Toftlund, som har erfaringer med folien i praksis.

Undgår luftlommer

Storm Silo PRO Combi består af to ruller i én, nemlig en meget stærk ensileringsfolie samt en fleksibel underlagsfolie i én rulle. Udlægningen bliver derfor lettere, hurtigere og mere sikker og kan ifølge producenten klares ved kun én arbejdsgang.

Ensileringsfolien er produceret af ren nyvare og er en ren trelags og meget stærk metallocene folie. Oversiden er grøn og tilpasset miljøet. Undersiden er sort, hvilket er med til at sikre gæringsprocessen. Underlagsfolien er produceret udelukkende af materialet LLDPE for at opnå den rigtige elasticitet, så underlaget tilpasses over foderet, og man undgår luftlommer.

Herved reduceres iltningen af ensilagen, og foderets næringsværdi bevares, lyder det fra Storm Agro, som også anfører, at man med Storm Agronet kan beskytte folien mod fugle og vildt, og dermed sikre det værdifulde foder.