Abonnementsartikel

Med en utrolig stilhed foregår læssearbejdet som en leg, men der er naturligvis altid plads til forbedringer.

Den japanske maskinproducent Komatsu kan med den nye WA320-serie præsenterer en velopdatet topmodel i mellemklassen for gummigede.

Som de øvrige gummigede fra Komatsu er WA320 produceret på de gamle Hanomag-fabrikker i Hannover i Tyskland, og udviklingen af maskinerne ligger nu også i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komatsu WA320 udstråler da også tysk grundighed, og den nye 6,6 liters Komatsu motor med seks cylindre opfylder Tier 4 Interim kravene, eller det samme som Stage 3B.Komatsu WA320 byder bl.a. også på en let servicetilgang. Kabinen er samme ramme som tidligere, men lydniveauet er meget lavt i kabinen. I tomgang målte testteamet 60 dB(A). Det svarer til et støjniveau under en personbil.

Komatsu WA320-7 er udstyres med PZ-link, som står for parallel Z-kinematik, hvor læssearmen har indbygget parallelstyring fra jorden og op. Det er en fordel ved kørsel med pallegafler, men det giver også en lidt længere arm, som kan være en fordel ved læsseopgaver.

Efter testen konkluderer Power Gear testteamet at den nye Komatsu er en maskine, som bliver spændende at få ud til de første brugere i 2015. Fra førersædet bliver arbejdsdagen meget rolig - men det ville være helt til UG, når kabinen får de sidste par procenter i finish.

Læs hele Power Gear-testen, og se videoen på MaskinTeknik.dk