Erhvervsskolerne Aars underviser Väderstad-forhandlere fra hele landet i den nyeste udvikling blandt andet inden for brug af iPads i landbruget.

Brug af iPads til at optimere inden for landbrug er banebrydende, og netop Väderstads innovative udvikling er samtidigt en af grundene til, at Erhvervsskolerne Aars udbyder kursus i den teknologiske udvikling inden for landbrug herunder iPads.

- Alle kender efterhånden en Ipad og ved, hvordan man kan bruge den i hverdagen, men få kender til, hvor funktionel den kan være i vores branche. Den gør os meget mere mobile, og det er virkelig praktisk. Jeg tror ikke, at det kan undgås at blive endnu mere udbredt. Det er rigtigt spændende at arbejde med, og alt fungerer jo efterhånden trådløst så, hvorfor ikke bruge det på maskinerne, siger kursist Tobias Madsen, Røstofte Maskiner A/S.

Kursisterne er alle beskæftiget med Väderstad-jordbearbejdningsmaskiner. De kommer på Erhvervsskolerne Aars for at blive klogere på den nyeste viden på maskinerne, herunder brugen af Ipad i forbindelse med optimering af måling og fejlsøgning.

Erhvervsskolerne Aars har indgået et samarbejde med Väderstad Danmark, der stiller de nyeste maskiner til rådighed.

- Det her kursus er mig bekendt det mest omfattende kursus inden for håndtering af Väderstads produkter. Det giver en vigtig basisviden, og det er fedt at få lov til at pille ved det nyeste af det nyeste, så man ikke behøver at skulle på kursus igen lige med det samme, siger Tobias Madsen.

Fremtiden

Faglærer Niels Jensen er også begejtret for brugen af iPad:

- Jeg er ikke i tvivl om, at det her er fremtiden. Du kan styre maskinen helt og holdent, og der er mulighed for at justere selve opsætningen, og der er mere information tilgængeligt. En iPad-løsning gør det muligt at være online hele tiden. Den kan blandt andet registrere, hvor maskinen har sået og kørt, prisen for arbejdet, og automatisk sende regningen med det samme digitalt, siger Niels Jensen, faglærer entreprenør-og landbrugsmaskinuddannelsen Erhvervsskolerne Aars.

Väderstads benytter en række elektroniske løsninger, der gør det muligt for kunderne at styre maskinerne mere enkelt og effektivt.

I praksis er alle sensorer og ventiler på Väderstads såmaskiner udstyret med en Gateway, der kan kommunikere med en iPad.