Abonnementsartikel

Danish Agro og Vestjyllands Andel øger ejerskabet i den finske grovvarekoncern Hankkija Oy, der blandt andet driver otte maskinforretninger.

Danish Agro og Vestjyllands Andel øger nu ejerskabet fra 60 procent til 75 procent af aktierne i den fællesejede finske grovvarekoncern Hankkija Oy. Samtidig hermed er der indgået en aftale om, at de resterende 25 procent af aktierne overtages i januar 2016. Sælger er den store finske fødevarekoncern SOK, der solgte først 60 procent og nu yderligere 15 procent aktier til de to parter.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, siger om aktieopkøbet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med SOK, hvor de via fortsat delejerskab i Hankkija har været med til at sikre en smidig og god integration af Hankkija Oy i Danish Agro koncernen, siger Christian Junker.

- Det har hele tiden været intentionen, at Danish Agro og Vestjyllands Andel skulle have fuldt ejerskab af Hankkija Oy. Det er derfor glædeligt, at vi nu kan tage næste skridt i denne proces. I det hele taget må vi sige, at samarbejdet med SOK har givet en god succession, hvor vi har haft gode muligheder for at lære den finske kultur at kende, siger han.

Otte maskincentre

Hankkija Oy beskæftiger cirka 900 medarbejdere og har med en omsætning på cirka syv milliarder kroner en markedsandel i Finland på 50 procent. Med 70 afdelinger på tværs af landet samt otte større regionale maskincentre er Hankkija en vigtig samarbejdspartner til finsk landbrug.

Hankkija Oys forretningsområder består af handel med korn, foderblandinger, råvarer, såsæd, planteværn, gødning, premix og mineralblandinger.

Herudover har selskabet en omfattende maskinhandel og repræsenterer stærke brands som John Deere, Amazone, Krone, Väderstad m.fl. Endelig driver Hankkija en række agrimarket-butikker til den professionelle landmand samt hobby- og fritidsfolket, hvor der også er tilknyttet havecentre.