Økologiske mælkeproducenter kan se frem til en merindtjening på flere hundrede tusinder. Arla hæver fra 2. marts økotillæget med 2 eurocent svarende til 14,9 øre.

En gennemsnitlig økologisk mælkeproducent har en besætning på 164 køer, og en gennemsnitsko producerer 9.672 kilo mælk om året. Det hævede økotillæg giver dermed en årlig stigning i indtjeningen på 236.300 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arla skriver i en pressemeddelelse, at tillæget bliver hævet for at understøtte driften og udviklingen af det økologiske mejerimarked:

- Vi har en klar ambition om at drive og udvikle det økologiske marked for mejeriprodukter i Europa. Det er en god forretning for alle vores andelshavere, når vi sælger flere økologiske produkter, og med vores voksende salg af økologi både i og udenfor Europa forudser vi et behov for mere økologisk mælk i de kommende måneder og år. Derfor hæver vi øko-tillægget nu, siger vice-adm. direktør i Arla Foods, Povl Krogsgaard.

Tillæget bliver hævet for de økologiske andelshavere i Danmark, Sverige, Storbritannien og Centraleuropa med effekt fra den 2. marts 2015. For de danske andelshavere betyder det, at økotillægget stiger til i alt 69,93 øre kiloet.

Større produktion

Arla forventer, at det øgede tillæg vil føre til en stigning i produktionen hos Arlas nuværende økologiske andelshavere.

- Det er stadig for tidligt at sige, om vi har brug for at rekruttere flere økologiske landmænd, og i givet fald i hvilke lande. Vi vil fortsætte med at øge salget af økologiske produkter på adskillige markeder, og vi ser nøje på vores forsyningskæde for at analysere, hvor vi har brug for mere økomælk fremover. Men helt overordnet vil vi få brug for mere økomælk i fremtiden for at støtte væksten i salget, siger Povl Krogsgaard.