Abonnementsartikel

Listen over banker, der nedskriver med tab på landbruget vokser og vokser. Salling Bank og Skjern Bank sænker nu også forventningerne til årsresultatet for 2014 som følge af landbrugskrisen.

Salling Bank og Skjern Bank skal nu også føjes til listen over banker, som har nedskrevet landbrugsengagementerne inden for det seneste par uger. Salling Bank nedskriver med 10 millioner kroner og sænker samtidig det forventede overskud før skat til 18 millioner kroner for 2014. Banken begrunder nedskrivningen med forventning om fortsat svære konjunkturer for landbrugssektoren samt uroen på de internationale finansmarkeder.

Flere tab på vej

Skjern Bank sætter ikke beløb på sin nedskrivning, men skriver i en fondsbørsmeddelelse, at banken nu forventer, at resultatet for 2014 går i nul. Af bankens seneste kvartalsrapport fremgik det imidlertid, at banken forventede, at resultatet for 2014 ville være markant højere end i 2013, hvor resultatet før skat var på godt 36 millioner kroner. Nedskrivningen er derfor på mindst 36 millioner kroner og formentlig også en del højere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skjern Bank forventer, at de lave afregningspriser også vil belaste landbrugssektoren i 2015, og banken forventer derfor, at der vil følge flere nedskrivninger i løbet af året.

Tidligere har Vestjysk Bank, Lollands Bank og Spar Nord tilsammen nedskrevet for rundt regnet 375 millioner kroner i forventning om, at årsregnskaberne for 2014 vil vise store tab på landbruget.