Abonnementsartikel

Udbyttevariationen hos deltagerne i Heden & Fjordens grovfoderskole overraskede og var en øjenåbner, som nu har skabt fokus mod det videre forløb i grovfoderskolen.

Heden & Fjordens grovfoderskole kom godt fra start i 2014 med deltagelse af otte bedrifter. Det helt afgørende fokusområde har været udbyttemålingen på afgrøde- og markniveau.

Det har været udfordrende, da der desværre ikke har været maskinstationer involveret, som tilbyder denne service. I stedet er der blevet talt læs pr. mark - og dette sammen med en tørstofmåling fra hver mark og opmåling af stak - har banet vejen for udbyttemålingen i 2014. Ikke den mest præcise af slagsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan ifølge Videncentret for Landbrug være op til 10 procent afvigelse i målingen, afhængig af hvor omhyggelig man har været i de enkelte aktiviteter omkring det. Variationen mellem markerne kan man dog sagtens stole på.

Bedrifterne har hver især fået en udbytteoversigt over de enkelte marker og slæt, og derudover har vi lavet en opgørelse over kvaliteten, så vi kan holde det op imod de mål, der blev sat i starten af året.

Læs mere i Bovi

Læs mere om grovfoderskolens resultater i det nyeste nummer af Bovi, der udkommer fredag den 16. januar.

Har du abonnement på bladet kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.