Abonnementsartikel

Landmand og næstformand i Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning (FRDK), Søren Ilsøe er pr. 1. januar 2015 ansat som planteavlskonsulent hos Agrovi.

Agrovi, videncenter for landbrug og erhverv på Sjælland, har udvidet medarbejderstaben med landmand Søren Ilsøe. Ansættelsen sker i forbindelse med Agrovis ønske om at udvikle og styrke planteavlsrådgivningen indenfor reduceret jordbearbejdning og Conservation Agriculture. Områder som flere landmænd bør have fokus på i fremtiden, ifølge Agrovi.

Unik praktisk viden

Søren Ilsøe regnes for en af de største kapaciteter når det handler om reduceret jordbearbejdning og Conservation Agriculture. Han er næstformand i FRDK, og har oparbejdet en unik viden og praktisk indsigt i dyrkningssystemer baseret på reduceret jordbearbejdning - viden han bl.a. har fået gennem arbejdet på sin egen bedrift, der ligger mellem Ringsted og Sorø. Her blev der sagt farvel til ploven allerede i 2001, og harven blev gemt væk i 2008.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets grønne landmand

Søren Ilsøe har siddet i redaktionsudvalget for fagmagasinet Agro, og har bl.a. holdt indlæg på Plantekongressen m.m., skrevet adskillige artikler i fagmagasiner og bidrag til bøger. På Plantekongressen i 2013 blev Søren Ilsøe valgt som Årets Grønne Landmand.