Agrovi, videncenter for landbrug og erhverv på Sjælland, har udvidet medarbejderstaben med landmand Søren Ilsøe. Ansættelsen sker i forbindelse med Agrovis ønske om at udvikle og styrke planteavlsrådgivningen indenfor reduceret jordbearbejdning og Conservation Agriculture. Områder som flere landmænd bør have fokus på i fremtiden, ifølge Agrovi.

Unik praktisk viden

Søren Ilsøe regnes for en af de største kapaciteter når det handler om reduceret jordbearbejdning og Conservation Agriculture. Han er næstformand i FRDK, og har oparbejdet en unik viden og praktisk indsigt i dyrkningssystemer baseret på reduceret jordbearbejdning - viden han bl.a. har fået gennem arbejdet på sin egen bedrift, der ligger mellem Ringsted og Sorø. Her blev der sagt farvel til ploven allerede i 2001, og harven blev gemt væk i 2008.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets grønne landmand

Søren Ilsøe har siddet i redaktionsudvalget for fagmagasinet Agro, og har bl.a. holdt indlæg på Plantekongressen m.m., skrevet adskillige artikler i fagmagasiner og bidrag til bøger. På Plantekongressen i 2013 blev Søren Ilsøe valgt som Årets Grønne Landmand.