Spar Nord har nedskrevet landbrugs-engagementerne med yderligere 100 millioner kroner for 2014. Dermed når de samlede afskrivninger for landbruget op på 245 millioner kroner. Men afskrivningerne får ikke betydning for den enkelte kunde.

- Der er tale om en overordnet nedskrivning - det er ikke de enkelte landbrug, der er nedskrevet, og der er ikke ændret noget i den enkelte landmands status i den forbindelse. Den er uforandret, siger adm. direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, som også slår fast, at nedskrivningen er et udtryk for, at banken tager højde for de vanskelige tider i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sværere at blive kunde

Men det er også nye tider i bankverdenen, og Lasse Nyby pointerer, at landbrugs-engagementerne er væsentligt mere risikable end tidligere, og det har betydning for optaget af nye landbrugskunder.

- Jeg må erkende, at det er beskedent, hvad vi har taget ind de seneste fem-seks år. I kraft af vores geografiske placering har vi haft flere landbrugskunder end gennemsnittet, og vi har i de senere år arbejdet på at nedbringe vores engagement, så det i dag udgør otte procent mod tidligere 12 procent, siger Lasse Nyby.

Spar Nords nedskrivninger på landbrug har rod i de vanskeligheder, som særligt svine- og mælkeproducenterne har for tiden, og Lasse Nyby forventer, at der vil være en række kunder, som også vil køre med undskud i 2015.