Spar Nord nedskriver nu sine landbrugs-engagementer med yderligere 100 millioner kroner i regnskabet for 2014. Dermed når bankens samlede nedskrivninger inden for erhvervet op på i alt 245 millioner kroner. Det skriver Finanswatch.

Finanstilsynet skrev ved juletid til de danske banker, at de skulle tage højde for såkaldt tidlige hændelser hos deres udfordrede kunder. I den forbindelse blev handelskrisen med Rusland nævnt som en årsag til faldende priser, der havde betydning for erhvervet, og det blev samtidig slået fast, at det måtte forventes, at den ville påvirke danske landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den henvendelse, Spar Nord nu reagerer på og nedskriver med yderligere 100 millioner. Dermed kommer bankens nedskrivelser inden for landbruget til at noteret sig for cirka halvdelen af de samlede nedskrivninger på 495 millioner kroner i 2014.

- Det er rigtig træls, og vi synes, at det er rigtig mange penge. Men landmændene står også i en ekstraordinært svær situation for tiden på grund af de markant faldende afregningspriser, siger Spar Nords adm. direktør, Lasse Nyby, som forventer yderligere afskrivninger på landbruget i 2015.