Abonnementsartikel

En landmand fra Devon, England, har været nødsaget til at aflive sine "nazi-køer". Årsagen var, at køerne var alt for aggressive. Det rapporterer engelske BBC.

- De forsøgte at slå mig ihjel, fortæller den engelske landmand Derek Gow til BBC. Derek Gow mente at de såkaldte Heck-køer ville være et interessant indslag på bedriften i Devon, men han kom hurtigt på andre tanker, da det viste sig, at køerne var så aggressive, at de flere gange gik til angreb på bedriftens ansatte.

Forsøg på at genskabe uroksen

Heck-kvæget blev fremavlet i Tyskland i 1920?erne af de to brødre Heinz og Lutz Heck, der forsøgte at genskabe den uddøde europæiske urokse, der var et vigtigt dyr i den tyske mytologi. Projektet mødte stor opbakning fra bl.a. Adolf Hitler og Hermann Goering. Blot nogle få eksemplarer af Heck-kvæget overlevede Anden Verdenskrig, og i 2009 importerede Derek Gow 13 efterkommere af disse. Udover at være kendt for deres imponerende horn, er Heck-kvæget også berygtet for deres aggressive adfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu er Derek Gows eventyr med Heck-kvæget så godt som slut. Han har aflivet 20 af de mest aggressive dyr, men han har dog beholdt seks mere rolige dyr.

Heck-kvæg i Danmark

I Danmark findes Heck-kvæget også. I 2003 blev der sat Heck-kvæg ud i Lille Vildmose som en del af et projekt, hvor man ønsker at avle sig frem til en dyr, der minder endnu mere om uroksen.

Se video fra BBCs besøg hos Derek Gow og hans aggressive køer HER