Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) vil have undersøgt, hvor stort forbruget af gasafbrændere er.

Det sker efter en en tidligere ansat i Miljøministeriet Claus Hansen i en artikel i Maskinbladet har påpeget, at det er langt bedre for CO2-regnskabet at bruge Roundup frem for gasbrændere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Helveg Petersen skriver i en mail til Maskinbladet:

I Maskinbladet d. 17. november 2014 kritiserer Claus Hansen regeringen og undertegnede for ikke at have gjort tilstrækkeligt for at reducere den udledning af CO2, som følger af afbrænding af ukrudt med gas. I stedet ønsker Claus Hansen en udvidet brug af sprøjtegiften Roundup, som han mener, er bedre for både klima og miljø.

Faktum er, at vi ikke kender omfanget af CO2-udledningen forbundet med ukrudtsafbrænding. Men Claus Hansen rejser en interessant pointe. Derfor har Energistyrelsen også taget initiativ til at undersøge forbruget af flaskegas til ukrudtsbekæmpelse og vurdere, om problemet er stort nok til, at det kræver en særlig indsats.

Regeringen indgik en aftale i februar 2014 med SF, EL og K om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres med 40 pct. i 2020 i forhold til 1990. Vi er godt på vej til at opfylde denne målsætning, selv om der stadig er et stykke vej. Derfor er jeg som klima-, energi og bygningsminister meget interesseret i områder, hvor der kan spares CO2 uden, at det koster ekstra for statskassen eller har andre skadevirkninger.