Abonnementsartikel

Jordbrugets Uddannelsescenter Århus havde torsdag den første januar besøg af brandvæsnet. Dog er skolen klar til nye elever på mandag.

En raket var formentligt skyld i brand i administrationsbygningen på Jordbrugets Uddannelsescenters hovedafdeling i Beder nytårsdag.

Elever og kursister, der efter planen skal begynde på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus mandag 5. januar, skal fortsat møde ind til undervisning på skolen. Branden nytårsnat er ikke gået ud over klasselokaler og elevværelser, lyder det fra Jordbrugets Uddannelses hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er administrationsbygningen, som er hårdest ramt efter branden, som brandvæsenet vurderer skyldes en vildfaren nytårsraket.

- Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, at vi lige nu ikke har en administration, men det er til at finde en løsning på. Lige nu er vi bare glade for, at der ikke var nogen her, da branden brød ud, og at ilden ikke har bredt sig til øvrige dele af skolen, fortæller direktør Claus Christensen.

Stor oprydning

Skolen arbejder på nuværende tidspunkt på at etablere en nød-administration, så undervisningen og indkvartering af elever på skolehjemmet alligevel kan lykkes.

Skolens ledelse er desuden igang med at danne sig et overblik over skaderne, mens oprydningen står på.

- Vi er i gang med at lave en prioriteret liste over de ting, vi skal have fundet en løsning på, så vores elever og kursister mærker så lidt til brandens følger som muligt. Det er blandt andet vores IT-systemer og netadgangen her på skolen, der står øverst på den liste, siger Claus Christensen, som dagen derpå også står uden kontor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ikke noget af mit kontor tilbage overhovedet, som er det værste ramte sted overhovedet, fortæller Claus Christensen til TV2 Østjylland, som i går besøgte skolen.

Klik HER og se TV2 Østjylland, som viser friske billeder fra skolen.

Elever og kursister, der har brug for at komme i kontakt med skolen inden skolestart mandag 5. januar kan ringe 2159 8035 eller skrive via skolens Facebook-profil. Skolens hovednummer er pt ude af drift.