GreenTec har udpeget Granhøj Landbrugsmaskiner som sin forhandler af det fulde program af Spearhead og GreenTec på Bornholm. Navnet til trods kommer en stor del af kundegruppen uden for landbruget, og det var netop kontakten fra en lokal entreprenør, som afledte kontakten mellem forhandleren og GreenTec.

Bornholms kommune ville udlicitere rabatklipningen af deres vejnet, og en lokal entreprenør bød ind og vandt ordren. Efterfølgende tog han kontakt til flere bornholmske maskinhandlere med forskellige mærker armklippere og frontklippere til montering på traktor. Udfaldet blev en ordre hos GreenTec på to Soearhead armklippere og to GreenTec frontklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ene Spearhead armklipper har en rækkevidde på 6,0 meter og den anden rækker 6,5 meter. Frontklipperne har begge en arbejdsbredde på 1,2 meter.

Mange opgaver

For maskinhandler Jakob Jensen og Granhøj Landbrugsmaskiner er det også en stor fordel, at udstyret fra Spearhead er meget fleksibelt - og kan bruges til mange forskellige formål.

- Der er masser af redskaber til armklipperne, så de kan bruges året rundt til et meget bredt udsnit af opgaver, fortæller han.

Han peger desuden på, at der er mange landmænd, som dyrker frø på Bornholm. De kan bruge rotorklipperne til blandt andet afpudsning af frøgræsmarkerne.

Senere på året skal både Jakob Jensen og nogle af hans medarbejdere på kursus hos Greentec i Kolding, så de bliver specialister i Spearhead og GreenTec. Inden da har de fået maskiner til udstilling og et lager af de sliddele til det udstyr, de sælger.