Virksomheden PC Maskiner overtager den 15. december officielt produktionen af den såkaldte Spøttrup-hytte til fritgående dyr. Frilandshytten er udviklet og indtil nu fremstillet af P. Hald Maskinfabrik.

PC Maskiner drives af den 37-årige Preben Christensen, der gennem en årrække gradvist har udvidet sin forretning fra et fritidsjob til en omfattende maskinhandel og smedevirksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet er beliggende i landsbyen Mogenstrup, en snes kilometer syd for Skive, og her på den tidligere kvæggård er Preben Christensen født og opvokset.

- Jeg er uddannet bygnings- og landbrugssmed og har altid makket i maskiner i min fritid. I 2006 blev jeg nødt til at træffe et valg - enten at arbejde ude eller hjemme - og så valgte jeg at blive selvstændig og indrette gården til det, siger han.

Flere maskiner kom til

Der blev købt brugte maskiner, som blev renoveret og sat til salg, men snart kom forhandling af forskellige mærker af anerkendte landbrugsmaskiner til, herunder JF, Kongskilde samt Vogel & Noot.

På egnen er der både kvæg- og svinebedrifter, men især kvægfolk har fundet vej til græsmaskinerne hos PC Maskiner.

Også mindre maskiner til have/park-sektoren er at finde i butikken på den forhenværende kvæggård - herunder mærkerne Castel Garden, Cub-Cadet, MTD, Grillo, Baastrup, Arions, Echo og Texas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover salg, service og reparation af maskiner fremstiller PC Maskiner også egne produkter.

- Vores vejhøvl og senest ridebaneplaneren har været en uventet succes. Vi har ikke gjort så meget for at markedsføre produkterne, men kunder i både ind- og udland efterspørger vores maskiner, fortæller Preben Christensen, der også fremstiller staldinventar og stålspær.

Flere kræfter

Camilla Petersen hedder hans kæreste, og hun hjælper både på kontoret og i butikken, men ellers har Preben Christensen indtil 2009 været alene på værkstedet.

På det tidspunkt betød travlheden, at flere kræfter måtte hentes ind, og det blev den unge smed Axel Wienecke, der blev lejet ind til at hjælpe,

Han er for nylig begyndt at læse til maskiningeniør og har kun tid til overs i weekenderne, så derfor er en ny medarbejder blevet ansat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den tømreruddannede Gert Andersen, der skal hjælpe over hele linien, og snart tiltræder formentlig yderligere en medarbejder.

- I forbindelse med overtagelsen af produktionen af frilandshytten har vi tilbudt en af medarbejderne fra P. Hald Maskinfabrik at fortsætte her hos os. Det er vigtigt at få en person med, der har et indgående kendskab til produktionen af frilandshytterne, forklarer Preben Christensen.

Passe de gamle kunder

Selv om man på PC Maskiner vil få travlt med den nye produktion, vil der stadig være tid til at løse forhåndenværende opgaver og passe de gamle kunder.

- Jeg er stadig den lokale smed, som folk kommer til med forskellige ting - stort som småt. Og vi ser ikke så nøje på uret, hvis kunderne står og mangler en maskine, siger Preben Christensen og lægger vægt på, at der i reglen er maskiner på lager til omgående levering:

- Det er fordelen ved at specialisere sig i lidt mindre landbrugsmaskiner, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I selve butikken har han valgt at satse på et bredt udvalg af kvalitetsvarer. Det gælder både håndværktøj og småmaskiner samt have/parkmaskiner.

- Vi er også forhandlere af produkter fra Grene og får varer leveret flere gange dagligt, men Grene kan også levere direkte til kunden, siger han og tilføjer:

- Vores ting ligger i en dyrere klasse end de produkter, der kan købes i lavprisvarehusene. Men jeg mener, at der er for meget bøvl med reklamationer over disse produkter, og for mig er det vigtigere at have tilfredse kunder, fastslår Preben Christensen.