Abonnementsartikel

Prøvekørslen af Valtra S374 viser, at traktoren indeholder kvaliteter, som gør den til en værdig udfordrer i den eksklusive klasse af traktorer på omkring 400 hestekræfter.

I sin sorte lakering ser den nye Valtra S374 lidt ond og frygtindgydende ud. Men man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene, og efter et par testdage med topmodellen fra Valtra kan vi konstatere, at den i hvert fald ikke er ond. Tværtimod er den faktisk ret godmodig, og kender man blot lidt til de mindre modeller fra Valtra, er stortraktoren lige til at gå til. For bortset fra at kabinen er større på S-serien, så er instrumenteringen og betjeningen af traktoren stort set identisk, med det der findes i de mindre modeller fra Valtra.

Trods bekendtskabet over de to dage, så forbliver Valtra S374 derimod lidt frygtindgydende. Ikke sådan at jeg er bange for traktoren, men den store og tunge traktor med de 400 hestekræfter og 1.600 newtonmeter under den sorte hjelm indgyder respekt, når den fuldstændig ubesværet svinger den seksfurede liftophængte Överum Vari Flex EX On-land vendeplov rundt i luften, og når den med små 1.500 motoromdrejninger trækker af sted med ploven i den lermuldede jord.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.