Abonnementsartikel

Lemvig Maskinforretning satser først og fremmest på at være den foretrukne maskinforretning i lokalområdet. Derudover vækster maskinforretningen i et større områder med specialmaskiner til blandt andet pelsbranchen.

Lemvig Maskinforretning blev etableret i 1950 af Poul Wrist, og først i 1960'erne rykkede forretningen ind i nye lokaliteter på den nuværende adresse i Lemvig. Lemvig Maskinforretning blev i 2009 overtaget af ejerkredsen bag Anker Bjerre A/S i Holstebro, og forretningen blev forhandler af John Deere.

- Det var faktisk anden gang, at Lemvig Maskinforretning blev John Deere-forhandler, for det var også de grønne traktorer, som Poul Wrist forhandlede, da han etablerede maskinforretningen, forklarer Børge Ørgaard, der er medejer og direktør for Lemvig Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han erkender, at det i starten var op ad bakke at drive forretning i det vestjyske. Kunderne frygtede, at Anker Bjerre A/S kun havde købt virksomheden for at lukke den og flytte kunderne med til Holstebro.

- Vending kom, da vi byggede ny udstillingshal, og jeg sammen med familien flyttede til Lemvig. De to ting bekræftede kunderne i, at vi var kommet til byen for at drive lokal maskinforretning, siger Børge Ørgaard.

Halvdelen er blå

I en lang årrække blev der forhandlet Case IH-traktorer fra den vestjyske maskinforretning. Omkring årtusindskiftet blev der skiftet forhandling adskillige gange, og over en tiårig periode var der forhandling af ikke færre end fem forskellige traktormærker.

- Efter nogle turbulente år fik vi i 2012 forhandlingen af New Holland, og allerede det første år havde vi en markedsandel på over 50 procent. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte over, men samtidig er vi også ydmyge over den opbakning, som kunderne her på egnen giver den lokale maskinforretning, siger direktøren.

Tilbage hos MI

Sidste år blev Lemvig Maskinforretningen igen medlem hos MI, og dermed blev der igen en forhandler af Kuhn-maskiner på Lemvigegnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De kraftige plove og rotorharver fra Kuhn egner sig fortræffelig til den svære jord her på egnen. Samtidig har Kuhn et bredt program af græsmaskiner, som passer perfekt til de store malkekvægsbesætninger og maskinstationer, forklarer Børge Ørgaard.

Stærk på mejetærskere

På værkstedet hos Lemvig Maskinforretning råder værkføreren over dygtige specialister inden for blandt andet mejetærskere og sprøjter.

- Vi servicerer rigtig mange mejetærskere. Jeg har en dygtig montør med 30 års erfaring i mejetærskere, og vi har den glæde, at kunderne stadig kommer her med de grønne høstmaskiner, som vi leverede til dem, før vi skiftede forhandling, siger værkfører Erik Kamstrup og tilføjer:

- Fra i år skal landmændene have foretaget syn på deres marksprøjter, og til det formål har vi sammen med kollegaer i Thisted, Holstebro og Skive invester i et mobilt udstyr, som vi har hver fjerde uge, og inden året er omme, har vi teste cirka 20 sprøjter.

Maskinforretningen forhandler Amazone-sprøjter, men tester alle fabrikater af sprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskiner til mink

Sammen med Anker Bjerre A/S har Lemvig Maskinforretningen en salgs- og serviceaftale med Twinca, som producerer foder- og strømaskiner til pelsdyrbranchen.

- Det er kun to år siden, at vi lavede aftalen, men siden da er det gået stærkt. Vi har oplagt et reservedelslager til Twinca, og det benytter de lokale avlere sig af. Siden vi begyndte at servicere Twinca, har vi også fået servicen på flere andre maskiner på pelsdyrfarmene. Aftalen med Twinca betyder også, at vi får kunder uden for vort normale forhandlerområde. Det betyder at vi kan bibeholde volumen i forretningen, selv om antallet af landbrug falder, siger Børge Ørgaard, der lægger vægt på, at der skal være orden på tingene, så kunderne kan have tillid til, at virksomheden kan magte opgaven.

Et andet stort produkt til både landbruget og pelsdyrbranchen er Schäffer-læssemaskiner.

Vækst i grøn sektor

Et af de områder, som virkelig vækster hos Lemvig Maskinforretning, er redskaber og maskiner til den grønne sektor. Her har virksomheden forhandlingen af blandt andet Husqarna, Stiga, Hustler og Ferris.

- Salget af redskaber til de professionelle brugere inden for den grønne sektor samt til entreprenører er i god vækst. For at kunne yde en professionel service til sektoren, indretter vi først i det nye år en afdeling på værkstedet, som udelukkende skal tage sig af de mindre maskiner, siger Børge Ørgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er først og fremmest minigraverer, rendegravere og gummigeder fra New Holland samt læssemaskiner fra Schäffer, som maskinforretningen leverer til entreprenørbranchen.

Lemvig Maskinforretning deltager ofte i kommunale udbud, hvor hele eller dele af en kommunal maskinpark skal udskiftes. Det har givet den vestjyske maskinforretning kunder uden for det egentlige kerneområde.