HCP Danmark i Krogager har netop modtaget en folieindpakket julegave til snarlig levering hos en lokal kunde. Under gavepapiret gemmer sig en af de helt nye Deutz-Fahr-mejetærskere med modelbetegnelsen C9206 TS med firehjulstræk og udrustning til kørsel i stærkt kuperet terræn.

- Det er næsten synd at køre den rundt inde bag den beskyttende folie, for vi synes, det er en helt utrolig flot mejetærsker, siger Kristian Dalum fra HCP Danmark, der har været med til at sælge mejetærskeren sammen med den lokale Deutz-Fahr-forhandler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Terrængående mejetærsker

Den nye C9206-mejetærsker får kræfterne fra en sekscylindret Deutz TCD 2013 24V T4i-motor med op til 395 hk. Det skulle være kræfter nok til at drive tærskeværket med seks rystere. Mejetærskeren har firehjulstræk og balanceudstyr, der kompenserer for terrænhældninger på op til 20 procent i kørselsretningen og seks procent på tværs af kørselsretningen, ligesom den har automatisk justering af snitvinklen, så den kan køre i kuperet terræn og stadig levere en veltærsket og renset råvare i korntanken.

- Selv om mange ikke forbinder Deutz-Fahr med mejetærskere, så kører der rent faktisk mange af dem i Danmark. De fleste arbejder som gårdmaskiner, men der er også maskinstationer på kundelisten. Fælles for dem alle er, at de sætter driftssikkerhed, brændstofforbrug, levetidsøkonomi og kapacitet i form af fleksibilitet og køreegenskaber højere end bredden på skærebordet, selvom 30 fod nu også tager et godt stykke af marken, siger Kristian Dalum, som fortæller, at HCP Danmark oplever en stigende interesse for de nye mejetærskere fra større gårde og producenter af specialafgrøder.