Abonnementsartikel

John Deere præsenterer automatisk tilkobling af redskaber på næste års Sima-udstilling. Alt tilkobles automatisk, lige fra lysstik til PTO-aksel. Se videoen her i artiklen.

Når der i fremtiden skal spændes maskiner efter John Deeres traktorer, kan det komme til at foregå fuldstændig automatisk.

På Sima-udstillingen viser John Deere det nye AutoConnect-system, som sørger for en fuldstændig tilkobling af redskaber med alt fra lys-stik, luftslanger samt hydraulikslanger til PTO-aksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er bygget på traktorens hitc-krog, og traktoren sørger endda selv for at sænke hitch-krogen og spænde samtlige tilkoblinger på i et modulopbygget system på både redskab og traktor.

Faktisk sørger traktoren også selv for at bakke til redskabet, når traktoren befinder sig inden for 10 meter til redskabet, og denne process overvåges af to kameraer. Chaufføren skal derfor hverken rører rattet eller hydraulikudtagene.

John Deere fortæller, at tilkoblingen til de to moduler på både traktor og redskab ikke kræver ekstra udbygninger af hverken traktor eller redskab, og monteres blot på eksisterende redskaber.

Se hvordan systemet fungere her:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet har forud for udstillingen modtaget en sølvmedalje for Sima Innovation Awards, som gives til nyheder på udstillingen.