Interessen var enorm, og næsten alle 413 varenumre fik sig en ny ejer, da A. P. Jørgensen i Ribe holdt brugtauktion over de maskiner, som havde hobet sig op i maskinhandlen gennem de senere år. Da røgen havde lagt sig, stod kun en trehjulet gyllespreder tilbage, som ingen havde budt på.

- Vi havde ingen minimumspriser, men den var der altså ingen, der ville have, så den ved vi ikke rigtigt, hvad vi skal gøre med, griner indehaver Ellen Jørgensen, som ellers kunne se alt fra små river og harver og op til store snittere og en mejetærsker finde nye ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enorm interesse

- Interessen var enorm, og der var et rent trafikkaos, da folk kom. Jeg vil tro, at vi havde mellem 4000 og 5000 besøgende. Det var en rigtig fin dag, og vi er meget tilfredse med auktionen. Vi har fået mindre for maskinerne, end hvis vi havde solgt dem på normal vis, men samtidig er de købt som beset og uden garanti, og det hjælper jo på det, siger Ellen Jørgensen, som ikke ønsker at sætte et beløb på dagens samlede salg.

Auktionen løb fra klokken ti om formiddagen til halv fem om eftermiddagen, og ifølge Ellen Jørgensen var der et par fine budkrige undervejs, og de blev vittigt snakket op af auktionshuset, som holdt godt humør hele dagen.

Bliver ikke gentaget

På trods af den store tilfredshed med auktionen forventer Ellen Jørgensen dog ikke, at den bliver gentaget en anden gang.

- Fremover vil vi kun have brugte maskiner stående i en enkelt sæson, og derefter vil vi sende dem på auktion i Herning. Det er for dyrt at have dem stående. Og der er ikke rigtigt købere til maskinerne i mellemklassen længere. I fremtiden vil der kun være storbrug - de mindre landbrug har snart ikke en eksistensberettigelse længere. Det er den vej udviklingen går, og det kan vi ikke lave om på, siger Ellen Jørgensen, som efter auktionen nu har mere plads og overskud til at dyrke Claas-sortimentet i højere grad end tidligere.