Abonnementsartikel

Challenger fik på Eima en pris for et nyt fleksibelt trepunktsophæng til bæltetraktorerne i 800E-serien.

Maskinbladet, Italien

Det nye trepunktsophæng til Challenger 800E-serien er monteret i et centralt drejeled. Med en hydraulik­cylinder kan ikke blot lift­armen med også topstangsfæstet drejes i forhold til traktorkroppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejbare ophæng kan indstilles i to modes. Enten kan liften vinkelindstilles manuelt fra traktorens TMC-terminal, eller systemet kan sættes i Float-mode, hvor positionen på liften automatisk tilpasser sig det efterspændte redskab. I Float-mode anvendes systemet som hydrauliske slingrekæder, der dæmper redskabet, både når liften er sænket, og når redskabet er løftet fri af jorden.

Drejer med redskab

- Med den nye lift får ophængte redskaber samme egenskaber som bugserede redskaber. Liftens drejeled bryder den stive forbindelse imellem traktoren og det ophængte redskab. Dermed kan der drejes med redskabet i jorden, uden at det stresser redskabet, og uden at venderadius bliver unødig stor, forklarer Ryan Jackson, marketingmanager hos Challenger.

Han forklarer videre, at der med det nye ophæng skal bruges færre kræfter på at styre traktoren, og at slippet under bælterne kan reduceres med op til fem procent. Den mekaniske styring af liften kan anvendes til at korrigerer retningen på redskabet, når der arbejdes på sidehæld.

Den nye lift leveres som ekstraudstyr til de fire modeller i Challenger 800E-serien, som har motor i intervallet 492-646 hestekræfter.